Het infocentrum

Bibliotheek
Het Info Centrum Vechtdal is bij uitstek geschikt als startpunt voor uw tocht door de omgeving. In de  leeszaal vindt u uitgebreide informatie over de activiteiten en bezienswaardigheden van dit fraaie riviergebied. Onder het genot van een kopje koffie kunt u op uw gemak een fiets- of wandelroute uitstippelen. Met de nieuw verworven schat aan informatie bent u klaar om op pad te gaan.
[zooeffect AYNAdFL3JCTe]

Auditorium
In het auditorium kunt u genieten van prachtige beeld- en geluidsfragmenten.

Voorzieningen in het Info Centrum
Het Info Centrum is voorzien van airco en ringleiding. Voor minder validen is er een traplift, een invaliden toilet en een rolstoel.

 
Op ontdekkingstocht langs de “groene rivier”

Cnv0019In Noordoost Overijssel, tussen Zwolle en Gramsbergen, ligt het Vechtdal. Een gebied dat door veel mensen nog niet is ontdekt. Dat is jammer, want het Vechtdal is zonder meer een bezoek waard. Hier slingert de rivier de Vecht zich als een uitgestrekt lint door het landschap. De combinatie van frisgroene weilanden, schilderachtige oude vechtarmen en uitgestrekte bossen, zorgt voor een afwisselende omgeving. Authentieke boerderijen, waarvan de meeste nog in originele staat, liggen hier verscholen in het groen. In de oude dorpen op de esgronden leven de verhalen van vroeger voort. Het Vechtdal wordt gekenmerkt door rust, ruimte en een prachtige natuur met een rijke flora en fauna. Bij uitstek een gebied om heerlijk te ontstpannen.

B&B adressen:

 

https://www.bedandbreakfast.nl/nl/a/63367/b-b-stadslodge-de-meiboom/

https://www.kom-esch-an.nl/

https://bedandbreakfastbrocantje.nl/

https://www.ervehacht.nl/