Nieuws

Palmpasen op het Meiboomplein in Gramsbergen

Zveřejnil(a) Info Centrum Vechtdal Gramsbergen dne 26. březen 2018

Samen met vrijwilligers op pad naar Elburg en Oldebroek, 21 oktober 2017

 

Gramsberger wimpel ontworpen en te koop

Stichting ProGram heeft in samenwerking met museum Gramsbergen een wimpel ontwikkeld op basis van de laatste vlag van de voormalige gemeente Gramsbergen.  Geert Westerhof heeft het ontwerp van de gemeente vlag omgezet naar een wimpel.

De wimpel is beschikbaar in 2 formaten. Een wimpel van 3 meter  (€ 32,50)voor vlaggenmasten en een wimpel van 2 meter  (€27,50) voor een vlaggenstok.  

Een demo wimpel (3 meter versie) hangt bij museum.  De twee meter demoversie hangt bij de zompenloods op het terrein bij de bierbrouwerij De Mommeriete.  

De definitieve versie is vervaardigd van katoen en bedrukt middels zeefdruk. De afwerking is met een punt.

Er is een eerste bestelling gedaan bij de leverancier van 50 wimpels (2 meter) en 25 (3 meter).  Een aantal van de bestelde wimpels is inmiddels al verkocht. Voor de resterende wimpels geldt op is op.  Bij uitverkocht wordt voor de dan nog in bestelling zijnde wimpels een nabestelling gedaan.  

De wimpel is te bestellen in onze museumwinkel. 


 

27 april werd een oude traditie in ere hersteld op het Meiboomplein. De aubade aan de koning. ’s Morgens, onder een stralende zon, werd diverse vaderlandse liederen gezongen

27 april 2017 aubade Meiboomplein

Oude traditie in ere hersteld

Enthousiast werd er gezongen

Na afloop een toast op de koning


Op zaterdag 1 april werd de Vechtezomp te water gelaten. De eerste vaart was voor de bouwers van de boot. Daarna was de eer aan de schippers.
Op zaterdag 6 mei om 14:00 uur wordt de boot gedoopt. De naam wordt dan ook bekend gemaakt.
Vanaf 7 mei gaat de boot varen, meer informatie kunt u vinden op de site van de Vechtezomp: www.vechtezomp.nl