Gramsberger wimpel nu te koop

Stichting ProGram heeft in samenwerking met museum Gramsbergen een wimpel ontwikkeld op basis van de laatste vlag van de voormalige gemeente Gramsbergen.   Geert Westerhof heeft het ontwerp van de gemeente vlag omgezet naar een wimpel.

De wimpel is beschikbaar in 2 formaten. Een wimpel van 3 meter  (€ 32,50)voor vlaggenmasten en een wimpel van 2 meter  (€27,50) voor een vlaggenstok.  

Een demo wimpel (3 meter versie) hangt bij museum.  De twee meter demoversie hangt bij de zompenloods op het terrein bij de bierbrouwerij De Mommeriete.  

De definitieve versie is vervaardigd van katoen en bedrukt middels zeefdruk. De afwerking is met een punt.

Er is een eerste bestelling gedaan bij de leverancier van 50 wimpels (2 meter) en 25 (3 meter).  Een aantal van de bestelde wimpels is inmiddels al verkocht. Voor de resterende wimpels geldt op is op.  Bij uitverkocht wordt voor de dan nog in bestelling zijnde wimpels een nabestelling gedaan.  

De wimpel is te bestellen in onze museumwinkel. 

Oude traditie nieuw leven ingeblazen: aubade aan de koning op Meiboomsplein

Open monumentendag

Zaterdag 10 september 2016 is er in ons museum in verband met open monumenten dag, doorlopend een dia presentatie over geveltekens in Gramsbergen en omgeving. Het museum is vanaf 10.00 uur geopend en is gratis toegankelijk.

Verder is er een wandeltocht uit gezet door het nostalgische Gramsbergen langs monumentale panden. Voor de kinderen is er een foto puzzel tocht. Uit deelname leuke prijs.

Voor de fietsliefhebbers is er een fietstocht door de omgeving van Gramsbergen, langs veel panden met geveltekens en uitleg daarover. De route is ongeveer 30 kilometer.

Prijzen oogstdag uitgereikt

Woensdag 16 september 2015 werden in het Museum in Gramsbergen de prijzen uitgereikt, die met de Oogstdag gewonnen konden worden. Winnaars kalf schetsen Gerjan van Eldik en Eva Fokkert en voor het gewicht raden van een kalf Gert Rotmensen.

Prijsuitreiking Oogstdag

De winnaars werden hiermee van harte gefeliciteerd door de organisatie, de dames Waterink en de aanwezige bestuursleden Waterink en Bolks en namen glunderend hun prijs in ontvangst.